Ibrahimović žestoko opleo po novinarima, pa im poručio: Zbog njega ste me napadali, a sad mu ližete d**e

1 min. čitanja

Legendarni švedski napadač koji nastupa za Milan, Zlatan Ibrahimović, gostujući u emisiji Canal+ žestoko je opleo po francuskim novinarima.

Ibrahimović je poznat kao igrač koji je uvijek govorio bez dlake na jeziku, nikada nikoga nije previše štedio, a tako je bilo i nedavno u intervju za francuske medije.

Najviše od svega su ga iznervirali upravo tamošnji novinari, koji su prije samo nekoliko godina omalovažavali Karima Benzemu jer je dospio u centar pažnje zbog učestvovanja u skandalu sa Mathieuom Valbuenom.

Govorio sam 2018. godine da Benzema zaslužuje mjesto u reprezentaciji i vi novinari ste me napali. Šta sad kažete? Sad ližete Benzemino d**e! Ne bojim se ovih riječi, poručio je Ibrahimović.

On se potom osvrnuo na mlade fudbalere koji su tek zakoračili u život profesionalaca.

Mame i tate fudbalera nove generacije misle da su zvijezde. Idu okolo, daju intervjue za novine, ali šta oni misle da su? Začepite usta i ostanite gdje vam je mjesto. Vaš sin treba još puno raditi i biti disciplinovan, kazao je Ibrahimović.

Podsjetimo, Ibrahimović je već neko vrijeme van terena zbog povrede, a njegov povratak u ekipu Milana se očekuje tek u januaru. 

Podijeli ovaj članak