Huseinbašić s pravom pokupio naslovnice njemačkih medija: Iz četvrte u Bundesligu? Ma nema problema!

2 min. čitanja

Mladi bosanskohercegovački fudbaler Denis Huseinbašić za kratko vrijeme je postao jako bitna tema u njemačkim medijima, nakon što je izborio mjesto u rotaciji bundesligaša Kolna.

Huseinbašić je sezonu započeo u drugom timu Kolna koji se takmiči u Regionalnoj ligi, četvrtom rangu njemačkog fudbala. Prošle sezone je igrao za Kickers Offenbach, još jednog četvrtoligaša odakle ga je Koln kupio za samo 50 hiljada eura. Iako je prvobitno planirano da igra za drugi tim, Huseinbašić je ipak brzo “kupio” sebi mjesto u najjačoj ekipi, a u posljednjih nekoliko utakmica zaista je impresionirao.

Protiv Borussije Monchengladbah je postigao prvi pogodak u dresu Kolna, a ovog vikenda je stigao i drugi pogodak. U četiri bundesligaška nastupa, Huseinbašić je već zabilježio dva pogotka i asistenciju, a trener Steffen Baumgart ističe njegovu radnu etiku i samopouzdanje sa kojim je stupio na bundesligašku scenu, što je za mladog igrača koji dolazi iz četvrte lige ipak nekarakteristično.

Portal bundesligafan.com govori o tome da je Huseinbašić bez problema prošao privikavanje na viši nivo fudbala. Ističu i da je nakon prošle sezone u kojoj je bio zaista sjajan u dresu Kickersa bilo očekivano da će Huseinbašić preći u veći klub, ali da nije bilo očekivano da taj veći klub bude baš Koln. Ipak, dodaju da sa trenerom Steffenom Baumgartom koji voli rad sa mladim igračima takvo što ne treba više biti iznenađenje.

S druge strane, portal West Deutsche Rundfunk, medij iz Kolna, donosi priču o ofanzivnom bundesligaškom talentu i o činjenici da je Koln za njega po golu i asistenciji zasad platio samo 17 hiljada eura, a taj će broj sa svakim novim pogotkom i asistencijom u nastavku sezone samo padati. 

 

Podijeli ovaj članak