Gojko Cimirot počeo utakmicu sa klupe, pa ‘‘okrivio‘‘ reprezentaciju: Dogovorio sam se sa trenerom…

1 min. čitanja

Bosanskohercegovački reprezentativac je utakmicu Standarda i Serainga počeo sa klupe za rezervne fudbalere, ali je u igru ušao već u 26. minuti utakmice, a za sve je ‘‘okrivio‘‘ reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Bh. reprezentativac Gojko Cimirot je utakmicu protiv Serainga počeo sa klupe za rezervne fudbalere, ali je u igru ušao u 26. minuti kada je zamijenio Arona Donnuma. 

Nakon utakmice je istakao da se navijači ne trebaju brinuti zbog toga budući da je ostao na klupi u dogovoru sa trenerom Ronnyjem Dellom.

– Dogovorili smo se da neću početi utakmicu od prve minute jer sam u ponedjeljak igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Želio je da me sačuva jer nas očekuju zahtjevne utakmice u nastavku sezone, rekao je Cimirot.

Inače, Standard je pretrpio poraz, Seraing je slavio rezultatom 2:0, a golove su postigli Mamadou Mbow u prvom dijelu, te Poaty Morgan u drugom. 

Standard je trenutno petoplasirana ekipa u Jupiler ligi sa 16 osvojenih bodova iz deset odigranih utakmica dok je Seraing 14. sa devet bodova. 

Podijeli ovaj članak