UŽIVO Izbori 2022. – Vodi se gusta borba za člana Predsjedništva BiH, Bećirović trenutno u prednosti

3 min. čitanja

Završeno je glasanje na Općim izborima u BiH 2022. godine. Tačno u 19 sati zatvorena je većina od 5.903 biračkih mjesta. Pravo glasanja imalo je 3.368.666 birača, a biralo se ukupno 518 članova organa vlasti.

…..

 

20:43 Prema dosadašnjim, stranačkim rezultatima, oko 11500 hiljada glasova razlike je u korist Denisa Bećirovića, u odnsou na Bakira Izetbegovića.

20:42 Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak je, prema informacijama koje su dobili, najavio pobjedu Jelene Trivić u trci za predsjednika Republike Srpske.

Naglašavamo da je riječ o nezvaničnim stranačkim rezultatima. Zvanične rezultate saopćit će CIK večeras oko ponoći!

20:41 Odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta o izmjenama Izbornog zakona podržala je i Ambasada Velike Britanije u našoj zemlji.

20:40 Radovan Kovačević, potrparol SNSD-a, oglasio se iz izbornog štaba SNSD-a te poručio da sve ide u korist kandidata SNSD-a. “Brzo ćemo proglasiti Željku novim članom Predsjedništva”, rekao je.

20:36 Povodom Schmidtovog nametanja izmjena Izbornog zakona oglasila se Ambasada SAD-a. Izmjenama se unapređuje formiranje institucija vlasti.

20:35 Stranke saopćavaju nezvanične brojke prema dosadašnjim rezultatima. Lider SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske objavio je da je u prednosti u odnosu na Jelenu Trivić.

20.30

Bakir i Sebija Izetbegović stigli u štab SDA

20:20

Na osnovu glasova koji su prebrojani do sada za člana Predsjedništva BiH vodit će se borba između Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića čiji je razmak nešto manji od 2%. S druge strane, Željko Komšić ima značajnu prednost u odnosu na Borjanu Krišto.

20:15

Slobodan Vasković, novinar i bloger iz Banjaluke napisao je na svom blogu kako prema trenutnim dostupnim rezultatima na osnovu do sada prebrojanih glasova Jelena Trivić vodi ispred Milorada Dodika.

20:05 Pročitajte šta tačno sadrži paket izmjena Izbornog zakona koje je nametnuo Schmidt.

Povećava se broj članova Doma naroda Parlamenta FBiH.

19:56 Visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo je danas izmjene Izbornog zakona. U nastavku možete pročitati na šta se one odnose:

Schmidt nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH: Evo o čemu se radi

19:50 Iz štaba HDZ-a, saopćeno je da će, prema dosadašnjim informacijama sa terena, HDZ, HNS i stranke koje su bile s njima u koaliciji ostvariti “premoćnu pobjedu”.

19:30 Koalicija Pod lupom objavila je da je izlaznost na Opće izbore 2022 do 16.30 sati 40,1%

19:00 Završeno je glasanje na Općim izborima u BiH 2022. godine. Na mnogim biračkim mjestima je glasanje počelo sa određenim kašnjenjem, tako da će ta biračka mjesta biti i dalje otvorena, onoliko koliko je trajalo kašnjenje.

 

Raniji tok dešavanja tokom održavanja današnjih izbora možete pronaći OVDJE.

Podijeli ovaj članak