Gdje će Željo gostovati Dinamu: Obje utakmice u BiH?

2 min. čitanja

Fudbaleri sarajevskog Željezničara u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige igrat će protiv ekipe Dinamo Minsk iz Bjelorusije.

Prva utakmica igra se 13. jula na Grbavici, dok je revanš sedam dana kasnije, ali se još ne zna gdje će se ovaj meč igrati.

Prošle godine su u prvom pretkolu Konferencijske lige eliminisali Dečić (Crna Gora), a u drugom pretkolu su poraženi od Hapoel Beer Sheve (Izrael). Odlukom UEFA-e, ekipe iz Bjelorusije ne mogu igrati domaće utakmice u svojoj zemlji, pa je Dinamo prošle godine svoje domaće mečeve igrao u Crnoj Gori i Izraelu, odnosno u zemlji protivnika.

Nije isključeno da tako bude i ove godine, te da Željo oba meča Konferencijske lige igra u BiH.

Dinamo Minsk je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu u prvenstvu Bjelorusije. Nova sezona u ovoj zemlji uveliko traje, a nakon 11 odigranih kola Dinamo je prvi na tabeli sa omjerom devet pobjede i po jednim remijem i porazom.

Dinamo je osnovan 1927. godine. Sedam puta su osvajali titulu prvaka Bjelorusije i drugi su najtrofejniji klub u državi. Glavni trener ekipe je Vadim Skripchenko.

Željezničar i Dinamo Minsk su se sastali u četvrtfinalu finalu Kupa UEFA u sezoni 1984/1985, a Plavi su slavili sa ukupnih 3:1.

Podijeli ovaj članak