Fudbaler bh. porijekla na pragu bundesligaškog debija: Telalović rješenje u napadu Borussije M'Gladbach?

2 min. čitanja

Semir Telalović, napadač porijeklom iz Bosne i Hercegovine, uskoro bi mogao upisati bundesligaški debi u dresu Borussije M'Gladbach.

Dvadesettrogodišnji napadač trenutno nastupa za U-23 tim Borussije za koji je ove sezone postigao 10 golova i upisao šest asistencija na 20 mečeva.

Zahvaljujući učinku i igrama koje nisu protekle nezapaženo, od novembra povremeno trenira prvim timom ovog bundesligaša.

Kako prenose njemački mediji, trener Borussije Daniel Farke bi napadača bh. porijekla uskoro mogao ubaciti u roster za bundesligaške mečeve. Prvi strijelac tima, francuski reprezentativac Marcus Thuram doživio je povredu koljena zbog koje će odsustvovati sa terena određeni period, što će biti idealna prilika za Telalovića.

– Ukoliko Thuram i dalje bude odsutan zbog povrede, trener bi kao rješenje u napadu mogao vidjeti u U-23 napadaču Semiru Telaloviću, koji je trenirao sa profesionalcima posljednjih nekoliko sedmica – piše Rheinische Post.

M'Gladbach je prije dva dana poražen od Leverkusena, a Farke je odlučio da Telalovića ne opterećuje teretom i ne gurne u vatru u tom duelu.

– Pokazao se dobro u proteklih nekoliko sedmica, ali to je veliki korak za njega. Do prije godinu je bio u regionalnoj ligi, tako da ne možemo očekivati ​​da će sada uzdrmati Bundesligu. Ali i dalje ima priliku da dođe do izražaja – rekao je trener Borussije nakon susreta.

Telalović je u M'Gladbach došao u januaru prošle godine iz niželigaša FV Illertissen za koji je u 27 utakmica postigao 22 gola.

Rođen je u Njemačkoj, ali ima i bh. državljanstvo, jer su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine.

Do sada nije nastupao ni za jednu nacionalnu omladinsku selekciju. 

Faktor

Podijeli ovaj članak