Fudbaler Barcelone otkrio šta mu je Slavko Vinčić rekao o nedosuđenom penalu: Nemoguće je da je tako odlučio

2 min. čitanja

Fudbaler Barcelone, Eric Garcia, oglasio se nakon utakmice trećeg kola grupne faze Lige prvaka protiv Intera, koja je sinoć odigrana na Giuseppe Meazzi.

Katalonci su u Italiji poraženi minimalnim rezultatom 1:0 i ne mire se sa porazom jer smatraju da su oštećeni za penal u 92. minuti kada je Denzel Dumfries igrao rukom koja nije bila u prirodnom položaju.

Odluka Slavka Vinčića da ne svira penal za Barcelonu je izazvala velike i žestoke reakcije u redovima katalonskog kluba, pa je cijela klupa skočila na čelu sa trenerom Xavijem Hernandezom, ali on svoju odluku nije promijenio. 

Garcia je u svom obraćanju poručio kako je prišao sudiji i pitao ga u čemu je problem, a on mu je odgovorio da nije vidio jasno da li je fudbaler Intera igrao rukom ili nije.

Prišao sam glavnom sudiji i pitao ga u čemu je problem. On mi je rekao da nije vidio jasno da li je Denzel Dumfries igrao rukom ili nije. Potom sam ga pitao zašto nije otišao sam da pogleda snimak situacije, a on mi je ponovo odgovorio kako sudije nisu bile sigurne da li je Denzel Dumfries igrao rukom ili nije. Nemoguće je da je tako odlučio, poručio je Garcia. 

Podsjetimo, nakon tri odigrana kola, Barcelona ima tri boda, uz jednu pobjedu i dva poraza, te se na tabeli nalazi na trećoj poziciji, iza Bayerna i Intera. 

Podijeli ovaj članak