FSBiH kontaktirao Sergeja Jakirovića, sjeda li trener Rijeke na klupu Zmajeva

1 min. čitanja

Nakon tri vezana poraza, od kojih je posljednji jedan od najtežih u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić je odstupio sa selektorske klupe.

Nakon toga počelo se licitirati sa imenima koja bi mogla naslijediti iskusnog Hadžibegića, a pominjali su se Slaven Bilić, Mersed Selimbegović, Amar Osim, Vahid Halilhodžić, Mehmed Baždarević, Safet Sušić…

VEZANI TEKST – Jakirović: Zainteresovan sam da budem selektor Zmajeva, ali niko me nije kontaktirao

Jedno od imena koje se povezivalo sa klupom Zmajeva je i Sergej Jakirović koji je odradio sjajan posao sa Zrinjskim, ali i ekipom Rijeke.

Kako N1 saznaje čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su kontaktirali Sergeja Jakirovića, a sjajni stručnjak  je nešto ranije istakao da je zainteresovan za klupu nacionalnog tima.

Iz FSBiH su najavili kako našoj reprezentaciji treba nešto novo. Mladi trener, koji će razumjeti šta treba našoj reprezentaciji, a čini se kako Jakirović upravo to predstavlja.

Podsjećamo, Jakirović je bio kandidat za selektora Zmajeva još prije dvije godine, al je tada ta funkcija pripala Buraginu Ivaylu Petevu, a Sergej je nedugo zatim preuzeo klupu Zrinjskog.

Jakirović je u karijeri do sada sa klupe predvodio Sesvete, Goricu, Maribor, Zrinjski i Rijeku.

U dresu BiH odigrao je pet mečeva.

Podijeli ovaj članak