Ermin Draganović iz Stijene kod Cazina osvojio tri zlatne medalje na Powerlifting cupu u Tešnju 2023.

2 min. čitanja

Mladi sportista iz Stijene kod Cazina, Ermin Draganović, ostvario je impresivan uspjeh na nedavno održanom Powerlifting cupu u Tešnju 2023. Ermin je, po prvi put, nastupio na ovom takmičenju i odnio pobjedu u sve tri discipline, osvojivši tri zlatne medalje.

Njegov uspjeh na ovom takmičenju pokazuje da je mladić iz Cazina bio temeljito pripremljen. Ermin se takmičio u tri discipline – čučanj, mrtvo dizanje i bench press. Svaka od ovih disciplina zahtijeva snagu, fokus i izdržljivost, a Ermin je pokazao izvanredne sposobnosti u svakoj od njih.

Ono što čini Erminov uspjeh još impresivnijim jest činjenica da je samostalno pripremao sebe za ovo takmičenje, bez pomoći trenera ili finansijske podrške. Njegova predanost i samodisciplina su očigledni, jer je uspio izgraditi takvu fizičku snagu i tehniku koja ga je odvela do tri zlatne medalje.

Ova pobjeda na Powerlifting cupu u Tešnju samo je početak Erminove sportske karijere. Njegov impresivan uspjeh treba biti inspiracija i motivacija za dalje napredovanje i postizanje još većih sportskih ciljeva.

Erminu čestitamo na ovom izvanrednom uspjehu i želimo mu mnogo sreće i uspjeha na sljedećim takmičenjima. Njegova upornost, samodisciplina i predanost sigurno će ga odvesti do novih visina u svijetu powerliftinga. Uz podršku svoje zajednice i sportske stručnjake, Ermin će imati priliku ostvariti svoj puni potencijal i ostvariti svoje sportske snove.

Podijeli ovaj članak