Englezi ni sami ne znaju ko će sve biti na raspolaganju protiv Francuske: Dva igrača upitna, jedan bi se mogao vratiti

2 min. čitanja

Fudbalska reprezentacija Engleske u subotu, 10. decembra, sastaje se sa Francuskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a još je neizvjesno ko će biti na raspolaganju selektoru Garethu Southgateu za ovaj duel.

Ben White je ranije napustio kamp reprezentacije zbog porodičnih obaveza o kojima iz Fudbalskog saveza Engleske nisu željeli govoriti, a mediji su nagađali da je neko od članova Whiteove porodice bolestan. Nakon utakmice protiv Senegala u osmini finala, kamp je napustio i Raheem Sterling, čija je kuća opljačkana.

Da stvar bude teža po Engleze, napadač Callum Wilson propustio je posljednji trening, mada on svakako nije u prvom planu. No, Southgatea brine prehlada Declana Ricea, koji također nije mogao trenirati, a ostaje da se vidi da li će se uspjeti oporaviti do utakmice sa Francuskom.

Dobra vijest za Engleze je to što bi se u kadru trebao naći Raheem Sterling, koji bi u petak navečer trebao ponovo doputovati u Katar i staviti se ekipi na raspolaganje.

Engleskoj na potencijalnom putu do naslova stoji Francuska, a nakon nje pobjednik duela između Maroka i Portugala te s druge strane žrijeba Argentina, Brazil, Holandija ili Hrvatska. Dakle, lakih utakmica više nema pa će morati koristiti veći broj fudbalera ako žele stići do naslova.

Podijeli ovaj članak