Englez ima novu ljubav, zove se Željezničar: Kako je Grbavica oduševila fana Arsenala

3 min. čitanja

Prati fudbal kao i većina Engleza, fan je londonskog Arsenala, a sada ima i klub za koji navija u bh. prijestolnici – FK Željezničar.

Uoči revanš utakmice drugog pretkola Konferencijske lige protiv Neftchija u Bakuu u razgovoru za Objavi.ba šalje poruku Želji i govori o navijanju, atmosferi na Grbavici, šansama za pobjedu…

– Prvo sam orišao na jedan derbi sa Sarajevom, ali sam išao samo sa nekim Britancima tako da nisam osjetio ovakvo uzbuđenje kao kad sam otišao sa fanovima Želje prije dvije sedmice.

Doći tamo zajedno sa svim tim navijačima, doći na stadion sat prije početka utakmice i to uzbuđenje koje dolazi od njih, to se ne može porediti ni sa čim drugim. Kao navijač Arsenala išao sam na Highbury, išao sam na Emirates, ali ništa se ne može porediti sa uzbuđenjem ovdje.

Mi nemamo, kao vi ovdje, navijače koji pjevaju bez prestanka čak i kada utakmica ne ide kako treba. Ovdje navijači ne prestaju berz obzira na sve – ispričao je Gorman za Objavi.ba, dodavši kako mu je najjači doživljaj sa Grbavice izjednačenje protiv Dinamo Minska u 90. minuti:

– Mislio sam da će mi bubnjući eksplodirati od uzbuđenja i buke koja je preplavila stadion! Bila je ludnica!

Govorio je i o pjesmi Grbavicu, koju pjevaju navijači Želje prije svake utakmice.

– Kad je stadion počeo pjevati tu pjesmu nisam je tada znao, neko mi je morao kasnije objasniti o čemu ona pjeva. Kakva strast, nikad nisam vidio da baš cijeli stadion pjeva u jedan glas kao što sam vidio tada, a to se i nastavilo. Sad sam skinuo tu pjesmu s interneta i naučit ću riječi do iduće utakmice – kazao je Gorman, naglasivši kako očekuje pozitivan rezultat u revanšu protiv Azerbejdžanaca:

– Apsolutno, Željo ima kvalitet da iščupa ovu pobjedu. Samo moramo igrati kao tim i možemo pobijediti! Definitivno možemo pobijediti u narednoj utakmici i učiniti da se opet igra na Grbavici. Definitivno to možemo!

Ian Gorman je Englez koji živi i radi u Sarajevu, gdje je otkrio novu ljubav: @fkzeljeznicar . Uoči uzvratne utakmice protiv FC Neftçi Baku šalje poruku Želji i govori o navijanju, atmosferi na Grbavici, šansama za pobjedu… pic.twitter.com/43Bd7RuWNb

— objavi.ba (@objavi_ba) August 3, 2023

Podijeli ovaj članak