Dodik zahvalio Vučiću i Srbiji na pomoći: RS nije zaboravljena

2 min. čitanja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je danas Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću što pomažu Republiku Srpsku.

Dodik je zahvalio Vučiću što je kreirao zajednički program da u svim opštinama u Srpskoj postoji jedan od projekata koji će omogućiti prisustvo Srbije.

On je rekao da se u Srpcu gradi vrtić i da mu je drago zbog toga jer je to nešto najbolje što će ostati djeci.

– Iza toga stoje Srbija i Republika Srpska – rekao je Dodik i dodao da Srpska nije zaboravljena već da se nastavljaju zajedno da rade i grade, jer je mnogo izazova koje će zajedno riješiti.

Dodik je zahvalio Vučiću, Vladi i svima koji su prisutni i dodao da vjeruje da ovo nije posljednji projekat.

Vrtić se prostire na površini od 1.687 metara kvadratnih i moći će da primi više od 200 mališana. Novi vrtić imaće mnogo bolje uslove za boravak od sadašnjeg, sa većim brojem prostorija i igraonica, zelenim površinama i drugim sadržajima.

U završnoj fazi planirana je nabavka namještaja i rekvizita i izgradnja dječijeg igrališta, parking prostora i pristupne saobraćajnice.

Ovo je treći vrtić koji se gradi u Srpcu nakon što su prvi, koji je izgrađen 1972. godine, uništile poplave, a drugi, koji se koristi od 1986. godine, montažnog je tipa sa ograničenim rokom trajanja i smještajnim kapacitetom.

Podijeli ovaj članak