Džanan Musa: Vjerujem da možemo osvojiti Euroligu

4 min. čitanja

Džanan Musa je u opširnom intervjuu za španski AS rekao je da s nestrpljenjem očekuje početak nove sezone i da je svjestan koliko će teško biti igrati za Real Madrid, s obzirom na to da svi protivnici uvijek imaju veliki motiv protiv Kraljevskog kluba.

Musa je na početku rekao da nije bilo problema uklopiti se u svlačionicu Reala i da je “lagano igrati s igračima svjetske klase”, a lično, kaže da mu je oblačenje dresa ovog kluba plod napornog rada, prenosi Klix.

“Prvi osjećaj je jako dobar, u ovoj ekipi su neki od najboljih igrača u Evropi i lagano je igrati s njima. Sav naporan rad u proteklom periodu je nagrađen oblačenjem dresa Real Madrida. Nadam se da postoji dobra hemija, a trenutno postoji, te da ću uživati u uspješnoj sezoni. U ovakvom klubu, pobjede su najvažnije”, poručio je Musa, nakon čega je odgovorio na pitanje u kojem trenutku je odlučio potpisati za Real:

“U onom trenutku kada su me pozvali… Real Madrid je jedan od najvećih klubova na svijetu, a ako vas pozovu, imate priliku igrati ovdje i jednostavno, to ne možete odbiti. Jedva čekam obući dres i početi sezonu.”

Na pitanje da li je razmišljao odigrati još jednu sezonu u “lošijem” klubu, Musa je rekao da nijednog trenutka nije razmišljao o tome.

“Nisam puno razmišljao o tim stvarima, samo o ponudama koje sam imao. Dobio sam dosta ponuda, ali čim je došla ona iz Madrida ubrzo nakon kraja sezone, donio sam odluku da pređem u ovaj klub. Za mene, izazov je biti dio ekipe koja je prepuna sjajnih igrača i također dobrih momaka za koje sam siguran da će mi pomoći da rastem kao igrač i kao osoba. Trudit ću se svaki dan da budem bolji, želim se uklopiti i pomoći Realu da osvoji sve moguće naslove“, poručio je naš igra.

Uslijedilo je pitanje o Barceloni i na koji način gleda na rivalstvo ovih timova.

“Svi pričaju o rivalstvu Madrid-Barcelona, ali u ovoj ligi postoje i druge velike ekipe koje imaju svoje šanse i sve ih moramo poštovati. Pokušat ćemo osvojiti Superkup, ali će sigurno biti teško. Svi igraju dobru košarku i svako može pobijediti”, kaže Musa, nakon čega je odgovorio na pitanje da li je spreman nakon Eurobasketa igrati u najboljem izdanju:

“Da, naravno, osjećam se jako dobro i nemam nikakvih fizičkih problema. Pripremit ću se da dam sve od sebe. Teško je sada reći koji ciljeve sam postavio, ali pomaganje ekipi da pobjeđuje u utakmicama te uklapanje u planove trenera je nešto od toga. Što se tiče Eurolige, naravno da vjerujem da je možemo osvojiti, ali će biti teških protivnika. U sezonu ćemo krenuti s idejom da je svaka utakmica važna, a kada nosiš dres Reala na grudima, svaki protivnik te želi pobijediti i uvijek imaju veliki motiv protiv tebe.”

Odgovorio je i na pitanje koji ga je saigrač najviše oduševio.

“Mnogi, ali Rudy je sada došao nakon osvajanja Eurobasketa i on je sjajan dečko i veliki kapiten. Nadam se da će igrati što je moguće više godina”, kaže Musa.

Za kraj, rekao je da će Lugo uvijek biti u njegovom srcu i da je to nevjerovatan grad koji jako voli, kao i sve ljude tamo.

“Da, može se reći da je Lugo moj drugi dom. Bilo mi je teško otići kada je sezona završila“, rekao je Musa za kraj.

Prvi meč u novoj sezoni Real će igrati sutra protiv Betisa u okviru polufinala Superkupa Španije.

Podijeli ovaj članak