Dva bivša francuska reprezentativca navijaju za Argentinu u finalu, nacija ogorčena: To su lažni Francuzi

2 min. čitanja

Francuska ima priliku postati tek treća reprezentacija koja je odbranila naslov svjetskog prvaka (nakon Italije i Brazila), a na drugoj strani stoji joj Argentina predvođena Lionelom Messijem, koji u posljednjem nastupu na svjetskim prvenstvima želi osvojiti svoju prvu titulu. 

Mnogi ljubitelji fudbala navijaju da Messi tako okruni svoju bogatu karijeru, a među njima su i dva bivša francuska reprezentativca. Prvi je legendarni David Trezeguet, koji je s Francuskom postao svjetski prvak 1998. godine, dok je osam godina kasnije izgubio u finalu od Italije.

Trezeguet: Messi zaslužuje biti svjetski prvak

– Messi zaslužuje naslov svjetskog prvaka, a ovo mu je posljednja šansa da tako nešto ostvari. Ljudi sanjaju o tome, cijela Argentina igra za njega i odlično se slaže sa saigračima. Cijela ekipa pokazuje požrtvovnu igru, izjavio je Trezeguet za AFP, pa dodao:

– Francuska, međutim, ima dobre šanse za obranu naslova, a Kylian Mbappe sanja da pobijedi Messija. Ovdje je razlika u godinama, Leo je na kraju karijere, Mbappe tek počinje i oborit će svakakve rekorde.

Francuzi ogorčeni

S njim se slaže i Andre-Pierre Gignac, 37-godišnji fudbaler meksičkog Tigresa, koji je s Francuskom igrao na SP-u 2010. i Euru 2016. godine. 

– Ja sam Francuz, ali volio bih da Argentina osvoji Svjetsko prvenstvo jer je Leo Messi to zaslužio svojom karijerom. Ponaša se kao pravi lider na terenu i to je zaslužio, rekao je.

Navijači francuske reprezentacije ogorčeni su izjavama njihovih nekadašnjih napadača. Na društvenim mrežama dominiraju komentari u kojima ih se naziva ‘‘izdajicama‘‘, te ‘‘lažnim Francuzima‘‘. ‘‘Sramota je što su igrali za Francusku‘‘, naglašavaju mnogi.

Podijeli ovaj članak