Bosna mora da seli iz Visokog zbog incidenta protiv Gračanice

2 min. čitanja

RK Bosna Visoko saopštio je danas da će utakmicu protiv Leotara igrati kao domaćin u nekoj drugoj dvorani.

RS BiH je kaznio Bosnu novčano sa 2000 KM, a do okončanja postupka svoje domaće utakmice moraće igrati u dvorani udaljenoj minimalno 30 kilometara od Visokog.

– Nakon utakmice protiv Gračanice, vrijeme je za novi izazov u BH Telecom Premijer ligi BiH. Naši rukometaši će dočekati Leotar, ali nažalost ne u svojoj dvorani. Scene koje su se desile nakon završetka utakmice protiv Gračanice nisu donijele ništa dobro. Ulijetanje u teren i udaranje protivničkog igrača sramota je svih nas, bez obzira na ono što je “izazvalo” to. Takve stvari najveću štetu nanose upravo našem klubu, a naša dvorana KSC “Mladost” je privremeno suspendovana, dok se ne okonča postupak. Zato ćemo ovu utakmicu igrati u nekoj drugoj dvorani, još se ne zna u kojoj, ali mora biti najmanje 30 kilometara udaljena od Visokog. Leotar je jedna od tri ekipe koja ima maksimalan učinak u prva tri kola i sigurno da nas čeka još jedan jako težak zadatak, posebno ako se zna da igramo na drugom terenu. Trebinjci su od povratka u elitni rang bh. rukometa stabilan premijerligaš, uvijek bliži vrhu tabele, nego donjem dijelu. Trebinjci su prošle sezone ostali bez Evrope, a ove godine žele da ispune taj cilj.

O terminu i mjestu odigravanja, naknadno ćemo vas obavijestiti. Ali još jednom vas pozivamo da zadržimo dostojanstvo, da ne ulijećemo u teren, bez obzira na okolnosti, jer takve stvari najviše štete nama, poručili su iz Bosne.

Podijeli ovaj članak