Bordo velikani sakupili 7.360 KM za liječenje bh. građana, u humanitarnoj aukciji učestvovao i selektor Petev

3 min. čitanja

Svi dresovi su prodani, a skupljeno je 7.360 KM, koje će biti uplaćene u Fond za liječenje oboljelih bh. građana.

Za najveći iznos prodat je potpisani dres FK Sarajevo sa brojem 10 – Alena Škore, koji je dostigao cijenu od 1.750 KM. Za dres Alena Škore najveću ponudu ostavio je Amer Mrkaljević, koji će dobiti i potpisanu loptu svih Bordo velikana što su učestvovali u ovoj humanitarnoj aukciji.

Učestvovala su i proslavljena imena bh. fudbala, koja su nosila dres FK Sarajevo i to, po brojevima na dresovima, koji su i bili na aukciji: 1. Miloš Đurković, 2. Mirsad Fazlagić, 3. Fuad Muzurović, 4. Mehmed Janjoš, 5. Nijaz Ferhatović, 6. Fahrudin Prljača, 7. Senad Repuh, 8. Muhamed Džakmić, 9. Vahidin Musemić, 10. Alen Škoro i 11. Emir Obuća.

U humanitarnoj aukciji učešće je uzelo i nekoliko poznatih imena iz svijeta sporta i politike, pa je tako za dres Miloša Đurkovića licitirao nekadašnji golman bordo sastava Vladan Kovačević, dok se za dres Mehmeda Janjoša “borio” Amar Rahmanović. Njega je u toj borbi, ponudom od 1.000 KM, nadvisio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

U licitaciji za dres sadašnjeg trenera bordo tima Emira Obuće, učestvovao je i selektor nogometne selekcije BiH Ivaylo Petev, koji je sa Obućom dijelio svlačionicu u Bugarskoj. Na kraju je selektor uspio dati najveću ponudu za dres svog nekadašnjeg suigrača, koja je iznosila 1.250 KM.

Sav prikupljeni novac bit će uplaćen u Fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba, a ono što nam je posebno drago spomenuti, jeste činjenica da se u FK Sarajevo javilo nekoliko bivših igrača koševskog premijerligaša, koji su ponudili svoje originalne dresove na aukciju, također za humanitarne svrhe.

Bordo velikani, koji su učestvovali u aukciji, tako što su potpisali dresove, u ponedjeljak u 12 sati, u prostorijama FK Sarajevo, dočekat će osobe koje su ponudile najveće iznose za njihove dresove i tom prilikom stvoriti zajedničke uspomene.

Fudbalski klub Sarajevo i Udruženje Pomozi.ba se zahvaljuju svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj aukciji, koja je za cilj imala pomoć oboljelim bh. građanima kroz prodaju dresova. U narednom periodu, bit će organizirano i nekoliko sličnih akcija, sa istim ciljem, pomaganju bh. građanima, kojima je naša pomoć potrebna.

Podijeli ovaj članak