Borac predstavio Kolumbijca koji u BiH nije stranac

2 min. čitanja

Sebastian Herrera, defanzivac iz Kolumbije s makedonskim papirima, novi je igrač banjalučkog Borca.

Herrera je seniorsku karijeru počeo u Deportivu iz Perreire, potom ga je fudbalski put odveo u Sjevernu Makedoniju. Za pet godina koliko je nosio dres Rabotničkog stekao je status jednog od najboljih igrača tamošnjeg prvenstva, a dobio je i državljanstvo Sjeverne Makedonije. Po novim propozicijama takmičenja Premijer lige BiH, to će mu omogućiti da u bh. fudbalu nema status stranca.

Nakon odlaska iz Rabotničkog usljedila je epizoda u redovima MTK-a iz Budimpešte, potom povratak u makedonski fudbal, ali u dresu Bregalnice, te odlazak u kiparsku Doksu iz koje stiže u Banju Luku.

– Dolazak u Borac i Banja Luku je veliki izazov za mene. Imao sam nekoliko razgovora sa čelnim ljudima kluba i svidjela mi se ideja kojom se rukovode. Znam da Borac svake sezone ima najviše ambicije i sretan sam što sam dio ove fudbalske priče. Upoznat sam i sa tim da je Jose Cortes stigao u Borac, i nadam se da će kolumbijska veza biti talična za klub u narednoj sezoni – rekao je Hereera koji igra na poziciji lijevog beka, a već se priključio ekipi na Zlatiboru.

Iz Borca su poručili da pregovaraju s još nekoliko igrača.

Podijeli ovaj članak