Bomba iz Italije: Inter se raspituje za Dennisa Hadžikadunića

2 min. čitanja

Dennis Hadžikadunić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ove zime je stigao za Mallorcu, aveć na ljeto bi mogao put Milana.

Kako piše Goal naš defanzivac na meti je Intera, koji su raspituje za našeg stopera, jer traži zamjenu za Milana Škriniara, koji na ljeto seli u Paris Saint-Germain.

Slovak jedini koji mogao napustiti Nerazzurre, jer i Stefanu De Vriju ugovor istječe na kraju sezone, a još nije riješio svoje nedoumice oko budućnosti.

Stoga su u Interu odlučili da krenu u akciju pronalaska adekvatnih zamjena. Među imenima su Rodrigo Becao (Udinese) i Chris Smalling (Roma). Kako navodi Goal oni nisu jedini na spisku direktora Beppea Marotte i sportskog direktora Piera Ausilija.

– Nerazzurri pažljivo prate Hadžikadunića, bh. stopera, koji ima i švedski pasoš. On je Rostova (prema Transfermarktu za ruski klub je ugovorom vezan do ljeta 2026. godine), a od januara je na posudbi u Mallorci. Ugovor s Rostovom mu istječe 2026. godine, ali već na ljeto može ostvariti jeftin transfer.

Ljudi koji brinu o karijeri Hadžikadunića i Uprava Intera već su imali prve kontakte, iako fudbalera prate i drugi klubovi Serie A i ostalih zemalja. Zapravo, njegov agent bio je u Italiji nekoliko dana i imao je kontakte s nekim vrhunskim klubovima – piše Goal.

Hadžikadunić je nastupao za mlađe selekcije Švedske, a sada nosi dres A reprezentacije BiH za koju je nastupio 19 puta. Dres Intera nosi i Edin Džeko, kapiten Zmajeva. Nije poznato da li je Dijamant sugerisao čelnicima milanskog kluba da pokušaju angažovati Hadžikanudića, jer je upoznat u njegove kvaliteta iz reprezentacije BiH. 

L'Inter segue con attenzione il centrale bosniaco Hadzikadunic: primi contatti con l'entourage

[ @aledefelice24]https://t.co/RWKNvx9eEV

— GOAL Italia (@GoalItalia) February 7, 2023

Faktor

Podijeli ovaj članak