Bivši selektor Zmajeva odgovorio patrijarhu: Mir Božji s Vama, i po ovoj vrućini koja nam izgleda svima smeta

3 min. čitanja

Duško Vujošević, nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije BiH i najtrofejniji trener u historiji Partizana, odgovorio je patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju u slučaju Nikole Mirotića.

Ovaj košarkaš trebao je doći u Partizan, ali je na kraju posao propao…

– Poštovani gospodine Porfirije. Nažalost, ne mogu da Vam odgovorim istim putem, jer kao “čovjek prošlog vijeka” ne koristim Facebook i druge društvene mreže.

Drago mi je da ste svojom izjavom potvrdili moje sumnje u istinitost glasina da ste učestvovali u slučaju Mirotić, koristeći njegovu religioznost. Te sumnje sam odmah vrlo jasno izrazio. I to se lako može vidjeti na dostupnom snimku mog gostovanja u jutarnjem programu Nove S, na koje mi odgovarate.

Ne vidim kakve sve to ima veze sa tim gdje ja provodim ljeto, ali budući da ste otvorili i to pitanje, rado ću Vam odgovoriti.

Tačno je da sam ljeti često u Boki, ali kada sam tamo. boravim u stanu, a ne u luksuznom hotelu Lazaro. Volim i Boku i Zagreb, ali se najbolje osjećam u Beogradu. A mnogo važnije od toga je da isto govorim i kada sam u Beogradu, Herceg Novom, Novom Bečeju, Zagrebu ili bilo gdje drugo.

Međutim, u Boki ne mogu da provedem više od 30 dana jer socijalno osiguranje samo za taj period djelimično refundira troškove za pacijente koji koriste dijalizu.

Nažalost, između Srbije i Crne Gore ne postoji međusobni sporazum koji bi omogućio građanima obje države da u drugoj državi besplatno koriste dijalizu, kako je to uređeno između Crne Gore i nekih drugih država u regionu ili u zemljama Evropske unije.

Zato bih Vas zamolio da autoritet koji imate kao patrijarh iskoristite za utjecaj radi rješavanja takvih pitanja, koja se tiču zdravlja i života građana i dobre saradnje Srbije sa zemljama u regionu.

Drago mi je da razumijete značaj sporta i tretiranja te oblasti na pravi način. U tom kontekstu, dobro je da svoj utjecaj ne koristite za kreiranje podjele srpskog naroda na Crvenu zvezdu i Partizan jer bi u skladu sa funkcijom koju obavljate trebalo da budete iznad takvih štetnih podjela. U tom smislu, nadam se da se slažete da se takve podjele naglašavaju ako se organizuje prijem košarkaša Crvene zvezde, a ne uslijedi jednako i prijem košarkaša Partizana.

Mir Božji s Vama, i po ovoj vrućini koja nam izgleda svima smeta. Duško Vujošević – pisalo je u otvorenom pismu čuvenog trenera, objavila je Nova S.

Podijeli ovaj članak