Bivši igrač Intera se drogirao, opijao i tukao roditelje, a sada se u emotivnoj ispovijesti kaje zbog svega i moli za oprost

2 min. čitanja

Nekadašnji reprezentativac Kolumbije i vezni fudbaler Porta i Intera, Fredy Guarín, posljednjih mjeseci je punio naslovne strane svjetskih medija. 

Međutim, ono što je uradio prošle godine je zgrozilo cijeli svijet. Njega su uhapsili kada se pojavio snimak, a na kojem je imao krv po svojoj odjeći.

Nakon toga se pojavila informacija kako je on pretukao svoje roditelje, a do sukoba sa njima je došlo kada su oni pokušali intervenisati i izvući ga iz pakla alkohola i droge.

Nakon što se prošle godine oprostio od fudbala, Guarin se odao alkoholu i drogama, te sada izgleda potpuno neprepoznatljivo, sa viškom kilograma.

On je nedavno objavio i fotografiju na svom Instagram profilu kako plače, a onda je svojim prijateljima uputio emotivnu poruku, u kojoj je poručio da se kaje za sve svoje greške iz prošlosti.

Pozdrav svima, danas želim da vam pokažem svima kakav sam, otvorenog srca i bez namjere s ovim da stičem nove pratioce i da me žalite. Radim ovo s namjerom da pomognem barem jednoj osobi. Moj život se u potpunosti promijenio. Suze koje vidite na fotografiji su od čovjeka punog poroka, grešaka, grijeha i puno nekih drugih stvari. Ljudi moji, vrijeme je da otvorimo vrata Bogu i da nas on vodi pravim putem. Bog mi je već oprostio i ja sebi opraštam. Ako se neko ne slaže s ovom porukom, razumijem ga. Nemojte prestati da sanjate, neka opraštanja budu s ljubavlju i od strane Boga. Bog vas blagoslovio danas i ohrabrio vas. Nikada nije kasno, napisao je Guarin u opisu fotografije.

Podsjetimo, Guarin je posljednji angažman u svojoj karijeri imao u kolumbijskom Milionariosu. Pored Porta i Intera, između ostalog, još je nastupao za Envigado, argentinsku Bocu i Saint-Etienne, dok je za reprezentaciju svoje zemlje upisao 57 nastupa. 

Podijeli ovaj članak