BiH – Luksemburg 0:0 / Zmajevi bez prava na kiks

2 min. čitanja

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20.45 sati na Bilinom polju dočekuje Luksemburgu u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Zmajevima je pobjeda imperativ, s obzirom da su vezali dva gostujuća poraza (Slovačka i Portugal), a u slučaju eventualnog kiksa šanse za plasman na EURO dodatno bi umanjili. 

Selektor Faruk Hadžibegić imao je mnogo problema oko sastavljanja tima.

Tako je na klupi ostao i Anel Ahmedhodžić, stoper Sheffield Uniteda, što je veliki hendikep, jer mladi defanzivac iza sebe ima sjajnu sezonu.

Kako je Faktor i najavio za BiH će protiv Luksemburga igrati: Šehić, Dedić, Saničanin, Barišić, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Tahirović, Stevanović, Kodro, Džeko.

Luc Holtz, selektor Luksemburga, na teren će poslati ovaj sastav: Moris, Olesen, Chanot, Mahmutović, Jans, Martins, Barreiro, Bohnert, Sinani, Curci i Borges Sanches.

Utakmicu će suditi Gal Leibovitz iz Izraela. 

___________________

 

20:30 sati: Tribine Bilinog polja se pune, a sada je već izvjesno da će Zmajevi imati veliku podršku protiv Luksemburga. 

20:15 sati: Bosna i Hercegovine i Luksemburg do sada su odigrali sedam međusobnih susreta, a na svih sedam slavila je naša reprezentacija (OVDJE čitajte opširnije)

20:00 sati: Poštovani čitatelji portala Faktor dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 4. kola kvalifikacija za EURO 2024 između BiH i Luksemburga. 

 

Podijeli ovaj članak