Bećiragić pozvao Nurkića, Musu i Garzu, “pomilovan” Atić, nema Sulejmanovića

2 min. čitanja

Selektor muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić saopćio je širi spisak košarkaša za olimpijske pretkvalifikacije.

VEZANI TEKST – Zašto je Bećiragić prekrižio dvojicu standardnih reprezentativaca: “U prošlom ciklusu nisu htjeli da igraju” 

Pozivi su upućeni sljedećim igračima: Miralem Halilović, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Džanan Musa, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Luka Garza, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Jusuf Nurkić, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić, saopćeno je iz KSBiH. 

Na spisku je i “pomilovani” Edin Atić, koji nije bio na spisku u februaru za dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Mundobasket. Tada je Bećiragić kazao kako je postavljao “neprihvatljive uvjete”, zbog čega početkom godine nije bio na spisku. S druge strane, na spisku nema Emira Sulejmanovića, koji je također imao određenih nesuglasica sa Bećiragićem.

Pripreme počinju 23. jula na Vlašiću, do tog datuma stručni štab Zmajeva skratiti će spisak.

Podsjetimo, reprezentacija BiH učestvuje na jednom od dva evropska turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

Zmajevi su u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice. Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale (završnica turnira se također igra u Poljskoj), gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za OI ide pobjednik turnira.

Pretkvalifikacije su na rasporedu od 12. do 20. augusta ove godine.

Podijeli ovaj članak