Barbarez objavljuje spisak: Prethodni je bio “ludnica”, šta očekivati od novog?

3 min. čitanja

Neki igrači svakako će otpasti, s obzirom na to da je tokom prethodnog okupljanja za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom vladala totalna “ludnica” zbog brojnih otkaza i povreda na koje su se igrači žalili na kraju sezone pa je Barbarez bio primoran na naknadne pozive.

Na prethodnom popisu nije bilo Amara Dedića i on je siguran povratnik. Poziv zbog povrede nije otišao na adresu Adriana Leona Barišića. Izvjesno je da će on ovoga puta biti spreman za nove reprezentativne izazove. Zbog povreda su utakmice propustili još i Rade Krunić, Ivan Bašić, Dal Varešanović, Sead Kolašinac, Edin Džeko, a Barbarezu se iz dobro poznatih razloga nije odazvao David Vuković. Male su šanse da se igrač Borca ponovo nađe na spisku, barem u Barbarezovom mandatu. Svi ostali fudbaleri mogu očekivati “poštu” iz FSBiH.

Za utakmice s Italijom i Engleskom naknadno su pozivani Dario Šarić, Nihad Mujakić, Madžid Šošić i Nail Omerović. Ako ne bude novih otkaza, teško je da ćemo ove fudbalere gledati na startu Lige nacija.

Debitant među Zmajevima trebao bi biti Emir Karić, fudbaler koji igra uz lijevu aut liniju. Nedavno je iz njemačkog Darmstadta prešao u Sturm kod Jusufa Gazibegovića.

Pasoš čeka ofanzivac TSC-a Ifet Đakovac, koji je obavio razgovore sa selektorom Barbarezom i direktorom Emirom Spahićem.

Na usluge Benjamina Tahirovića više ne računaju u Ajaxu, on više ne trenira s prvim timom i klub će ga prodati ukoliko stigne adekvatna ponuda. Da li će zbog svega mladi fudbaler ostati bez poziva, ostaje nam da vidimo.

Mogući spisak Sergeja Barbareza za utakmice s Nizozemskom i Mađarskom:

Golmani: Kenan Pirić (Antalyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Osman Hadžikić (Velež)

Odbrana: Jusuf Gazibegović, Emir Karić (Sturm), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Salzburg) Anel Ahmedhodžić (Sheffild United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Braunschweig), Nikola Katić (Zurich), Adrian Leon Barišić (Basel), Stjepan Radeljić (Rijeka)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (Keln), Armin Gigović (Holstein Kiel), Ivan Bašić (Orenburg), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Dal Varešanović (Rizespor), Dženis Burnić (Karlsruher). Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha).

Podijeli ovaj članak