Atletico Madrid ispao iz Lige prvaka, ostaje li Simeone na klupi?

2 min. čitanja

Sinoćnjim remijem sa Bayerom iz Leverkusena rezultatom 2:2, Atletico Madrid je ispao iz Lige prvaka, što je veliko razočarenje za klub koji se svake sezone ubraja među favorite iz sjene za prestižni naslov.

Atletico je 2014. i 2016. godine bio na korak od osvajanja Lige prvaka, prvi put ga je u tome spriječio pogodak Sergija Ramosa u sudijskoj nadoknadi, a drugi put lošije izvođenje penala od gradskog rivala Real Madrida.

Ipak, čini se da je madridski klub sve dalje od tog nivoa, a novi udarac je došao nakon remija sa Leverkusenom. Diego Simeone je preuzeo Atletico Madrid krajem 2011. godine i jedan je od najdugovječnijih trenera na evropskoj sceni, a najzaslužniji je što se klub transformisao u velikana. Sa Atleticom je osvojio dvije titule prvaka Španije i postao je najplaćeniji trener svijeta, no čini se da je faktor koji klub sputava u razvoju.

Čelnici Atletica ne misle tako, ali navijači su podijeljeni, s obzirom na to da Atletico igra dekadentan i destruktivan fudbal, a ima ekipu koja bi mogla igrati izuzetno kvalitetno. Ipak, Simeonea nije lako smijeniti i on će gotovo izvjesno otići onda kad sam odluči da je došlo vrijeme za to.

Postojalo je uvjerenje da bi ispadanje iz Lige prvaka moglo ubrzati njegov rastanak sa madridskim klubom, ali Simeone se oglasio i negirao takve navode.

“Ovo je najteži momenat, ali ostajem i insistirat ću da klub ostvari ono što mu je potrebno. To je Liga prvaka”, kazao je Simeone.

Njegov trenutni ugovor sa Atleticom ističe na kraju sezone 2023/2024, a ostaje da se vidi hoće li mu u međuvremenu biti ponuđen novi.

Podijeli ovaj članak