Ajax ostaje bez trenera nakon sinoćnjeg debakla protiv Napolija

2 min. čitanja

Napoli je sinoć u 3. kolu Lige prvaka očitao lekciju Ajaxu u Amsterdamu i slavio sa velikih 6:1.

Jutro nakon utakmice i dalje su u Amsterdamu šokirani onim što su vidjeli od svoje ekipe, pa mnogi pozivaju i na otkaz treneru Alfredu Schreuderu. 

Zamjeraju mnogo stvari ovom nizozemskom stručnjaku, a jedna je držanje Dušana Tadića u igri, koji je na kraju zaradio i crveni karton. Slavni fudbaleri Ajaxa složni su u ocjeni da ova ekipa Ajaxa ne izgleda dobro.

– Kada igraš tako moraš nešto da uradiš ranije. Možda se nešto desi. Tadić uopšte nije u formi. Moramo da poštujemo sve što je uradio za Ajaks, ja prvi to poštujem, ali dođeš do trenutka kada moraš da kažeš: igra loše, izmijeniću ga, rekao je Rafael van der Vaart. 

Wesley Sneijder se pita kako to da je Schreuder doveo neke igrače, a njima sada ne vjeruje i ne uvodi ih u igru.

– Schreuder ne vjeruje svojim rezervama. Nema dugačku klupu. Ali, on je i doveo pet, šest ili sedam igrača na njoj. I sad odjednom nisu dovoljno dobri? Ako igraš kod kuće i gubiš 1:3, pa 1:4, ako vidiš da u igri nema hrabrosti, nema fudbala, onda valjda mijenjaš nešto, zar ne, zapitao se Sneijder.

Situacija nikako nije dobra po Alfreda Schreudera, a uskoro se očekuje i reakcija uprave i njihov stav da li će ovaj četrdesetdevetogodišnji stručnjak dobiti povjerenje ili otkaz.

 

Podijeli ovaj članak