Stiže 118 novih emotikona, a među njima je i jedno iznenađenje

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Ljubitelje emotikona obradovat će vijest da uskoro stiže čak 118 novih emodžija (emoji), a među njima je i jedan koji se dugo čekao.

Naime, Emojipedia je na X-u objavila vijest da je Unicode Consortium zvanično potvrdio Emoji 15.1, što znači da bi novi emotikoni trebalo da stignu na sve digitalne uređaje u sljedećih godinu dana.

Serija od 118 novih emodžija uključuje šest potpuno novih koncepata, četiri nove rodno neutralne porodične kombinacije emodžija i 108 novih verzija za šest postojećih emodžija osoba koje pokazuju smjer, prenosi Index.hr.

Šest potpuno novih emodži koncepata uključuju horizontalno i vertikalno odmahivanje glavom, feniksa, smeđu pečurku, polomljen lonac i dugo iščekivani emoji limete.

Unicode 15.1 and Emoji 15.1 have been published by @unicode, officially recommending 118 new emoji sequences for 2023/2024

🔗 https://t.co/5IY611xm11 pic.twitter.com/kSepXjwOPF

— Emojipedia (@Emojipedia) September 12, 2023

Naime, do sada se koristio emodži limuna i zelenog kvadratića kako bi se izrazio ovaj emotikon. A ako se pitate zašto je toliko važan emotikon limete, evo odgovora.

Osim onog očiglednog, emodži limete predstavlja svježinu ili sklonost ka citrusnoj hrani i pićima. Osim toga, ovo je popularan simbol kojim se označava neobavezno druženje, bilo na privatnim zabavama ili noćnom izlasku, a takođe izražava i osjećaj ljubomore. Eto, sad znate.

 

 

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare