Prezentacija igara State of Play završena je protekle noći

Dodaj komentar
3 min. čitanja

Prezentacija igara State of Play završena je protekle noći, a ovo su naslovi koji se očekuju u narednim mjesecima.

Gaming zajednica zadovoljna je naslovima koji se očekuju u narednim mjesecima i u 2024. godini, a na spisku se pronašli i dugoočekivani Final Fantasy VII Rebirth, Resident Evil 4, Avatar i Marvelov Spider-man.

Final Fantasy 7 Rebirth možemo očekivati posljednjeg dana februara 2024. godine. Cloud i njegovi prijatelji kreću na još jedno putovanje oko svijeta. Igra obiluje brojnim detaljima i velikim svijetom.

Igrači koji žele da dožive Final Fantasy VII remake projekt mogu da naruče Twin Pack, koji uključuje Final Fantasy VII Remake Intergrade, grafički poboljšanu i proširenu verziju Final Fantasy VII Remake-a.

Marvelov Spider-man 2 dolazi s radnjom u proširenom New Yorku do Brooklyna i Queensa, a Spidey dolazi i s novim odijelima koja će se moći mijenjati tokom obavljanja misija. Mnogi su Insomniac Games već sada pohvalili s ovom verzijom za PlayStation 5.

Capcom je najavio izlazak Reside nt Evil 4 Separate Ways za PlayStation 5 i PlayStation 4 i to 21. septembra, dok se izlazak Resident Evila 4 za PSVR 2 očekuje ove zime. Međutim, nije poznato da li je to 2023. ili prvim mjesecima 2024. godine.

Tu su i nastavci koje donosi Bandai Namco za igru Tales, a radi se o naslovu Tales of Arise: Boyond the Dawn koja izlazi 9. novembra.

Ubisoft i Massive Entertainment donosi nam igru Avatar: Frontiers of Pandora u kojoj će igrači moći istražiti zapadne granice nekog novog kontinenta Avatar univerzuma dok ponovo ostvaruju konekciju s izgubljenim naslijeđem. Njen dolazak se očekuje u 2024. godini.

Nešto najčudnije predstavljeno na State of Play eventu je i igra Baby Steps, simulator hodanja u kojem odrasli čovjek hoda bebinim koracima i traži način kako da pređe određene izazovne trase. Padovi su neizostavni, a izlazak se očekuje 2024. godine.

Među naslovima su još i Roblox za PS4 koji izlazi 10. oktobra, Ghostbusters Rise od The Ghost Lord koji izlazi za PSVR 2 krajem oktobra. Jack i Ghostrunner 2 s novim arsenalom oružja kao što je cyber katana i novim vještinama vožnje motora za PlayStation 5 izlazi 26. oktobra.

Izlazak Helldiversa i borba s kukcima se očekuje na PlayStation 5 konzolama početkom februara.

Sve u svemu uzbudljivi mjeseci za gaming zajednicu su ispred, a u čemu će se najviše uživati, ipak je stvar ukusa.

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare