Konaković otkrio svoj bogati dnevni raspored u New Yorku: Susreti s visokoprofilnim ličnostima i važni sastanci

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Gradonačelnik Sarajeva, Benjamina Konakovića, otputovao je u posjetu New Yorku kako bi održao sastanke i prisustvovao prijemima na visokom nivou. Ovaj posjet je dio diplomatskih napora gradonačelnika da poveća saradnju i razmjenu iskustava između Sarajeva i drugih svjetskih metropola.

Konaković će provesti nekoliko dana u New Yorku, tokom kojih će imati zauzet raspored, ispunjen susretima sa visokim zvaničnicima i predstavnicima raznih institucija. Cilj ovih sastanaka je promoviranje Sarajeva kao atraktivne turističke destinacije, kao i privlačenje stranih investicija u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Tokom svog boravka, Konaković će prisustvovati prijemu u Ujedinjenim nacijama, gdje će se sastati sa visokim zvaničnicima i razgovarati o raznim temama od interesa za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Također, gradonačelnik će posjetiti i nekoliko međunarodnih organizacija sa sjedištem u New Yorku, kao što je Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond.

Poseban fokus posjeta će biti na povećanju saradnje između Sarajeva i drugih metropola u svijetu. Konaković će imati sastanke sa gradonačelnicima nekoliko velikih svjetskih gradova, kao što su New York, London i Pariz, sa ciljem razmjene iskustava u upravljanju gradovima i pronalaženju rješenja za izazove koji proizilaze iz urbanog razvoja.

Također, gradonačelnik će prisustvovati i poslovnim forumima, na kojima će promovirati Sarajevo kao pogodno mjesto za investiranje, kako za velike korporacije, tako i za mala i srednja preduzeća. Ove aktivnosti će imati za cilj poticanje ekonomskog rasta i otvaranje novih radnih mjesta u Sarajevu.

Konakovićev dnevni plan u New Yorku je pažljivo organizovan kako bi maksimalno iskoristio vrijeme i ostvario što više susreta i razmjene informacija. Ovaj posjet predstavlja važnu priliku za promoviranje Sarajeva i Bosne i Hercegovine na međunarodnom nivou, kao i za jačanje diplomatskih veza između grada i drugih svjetskih metropola.

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare