Poznat je datum premijere novog Volkswagen Passata

2 min. čitanja

U Volkswagenu su otkrili datum premijere novog Passata.

Vjerovali ili ne, premijera je zakazana već za kraj avgusta. Tačnije, dogodit će se već ovog četvrtka kad ćemo konačno moći vidjeti kako je Volkswagen zamislio zadnju generaciju nekad kultnog modela. 

Nema sumnje, Passat više nije u fokusu kompanije te je ovo vjerovatno zadnje što ćemo vidjeti od Passata na kakav smo navikli.

Dovoljno je reći kako više nema limuzine te je zadržan isključivo karavan. Također, Passat i Škoda Superb sada su tehnološki blizanci, a dijele i pogone, i to izvan Njemačke. Naime, ovaj Passat proizvodit će se u Bratislavi, prenosi Index.hr.

U pitanju je model koji će, po svemu sudeći, u pogledu estetike pokupiti ID potpis, a u jednakom smjeru će ići i uređenje interijera. Očekujte digitalni kokpit i centralni info zaslon dijagonale do 15 inča na skupljim modelima.

Hey there, make sure to mark your calendars so you don't miss out, alright?! 🗓️ ⭐#Volkswagen #VW #newmodel pic.twitter.com/71vbPIFb6d

— Volkswagen News (@volkswagen) August 24, 2023

Priča za sebe je električni model koja će se nuditi u okviru ponude ID.7. Za sve ostalo tu je Passat, što u prijevodu znači da će uz benzince i dizelaše u formi blagih hibrida imati i plug-in hibrid povećanog dosega od oko 100 km.

Prodaja novog Passata kreće početkom iduće godine. 

Podijeli ovaj članak