Lijepa vijest: Instagram našao rješenje za beskonačno skrolovanje aplikacije

1 min. čitanja

Kompanija Meta, u čijem su vlasništvu Instagram i Facebook, je objavila dvije nove alatke kojima tinejdžerima želi da pomogne da bolje organizuju svoje vrijeme na aplikacijama.

Ažuriranje je dizajnirano kako bi mladima omogućilo da imaju kontrolu nad svojim online iskustvima, a roditeljima da imaju alat kojim mogu da podrže odluke svojih tinejdžera, stoji u saopštenju komapnije Meta.

Uz funkciju Quiet Mode, Instagram korisnici mogu da izaberu da naprave pauzu, da uče, spavaju ili da se na neki drugi način odvoje od aplikacije. Kada izađete iz tihog režima, aplikacija će vam ponuditi rezime onoga što ste propustili tokom pauze kako bi vam pomogla da nadoknadite propušteno.

Tinejdžeri će vidjeti i obaveštenje ukoliko su u Facebook aplikaciji proveli 20 minuta. Takođe, za Instagram se testira nova preporuka koja će tinejdžerima sugerisati da ugase aplikaciju ukoliko kroz Reels sadržaj skroluju noću.

Biće dostupan i novi “in quiet mode” status, ispod Instagram profilnog imena, kako bi svi mogli da vide i ne uznemiravaju korisnika.

Quiet Mode je već bio dostupan u nekim zemljama, a sada se korisnicima isporučuje globalno.

Podijeli ovaj članak