Želite istopiti masne naslage oko struka: Probajte napitak od samo dva sastojka

2 min. čitanja

Voda je sigurno najbolja stvar koju možete unositi za cjelokupno zdravlje, ali ako želite metabolizam dodatno ubrzati, klinička nutricionistica Krutika Nanavati ističe kako trebate vodi dodati ova dva sastojka, piše shefinds.com.

Dobrobiti napitka

Prema riječima nutricionistice, ova dva jaka sastojka sami će za sebe ubrzati gubitak kilograma, ali ako ih konzumirate svakodnevno tako da ih dodate čaši vode, metabolizam će brže raditi.

– Radi se o napitku bez kalorija koji će pružiti hidrataciju i koji će vas zasititi, što je važno ako ste na dijeti. Dodatno, chia sjemenke će isto tako ubrzati metabolizam i pomoći zdravoj probavi – navodi nutricionistica.

Međutim, tu dobrobitima nije kraj. Naime, chia sjemenke su pune vlakana koja isto pomažu mršanju i koje će vas zasititi, a vi tada nećete imati potrebu jesti nezdrave namirnice.

Vlakna su sigurno važan dodatak vašoj dijeti.

Kako pripremiti napitak

Sad kada znate sve dobrobiti ovog napitka, naučite i kako pripremiti. Naravno da je vrlo jednostavno jer se ne radi o kompletnom obroku. Za početak vam treba čaša mlake vode u koju ćete dodati malo limuna, a ako želite možete dodati i malo meda radi boljeg okusa. Chia sjemenke možete dodati u obliku praha ako nemate prave koje je potrebno prvo namočiti. To je sve, na vama je samo da koristite ovaj napitak svaki dan kako biste primijetili rezultate.

Zapamtite kako jedan napitak ne čini cijelu prehranu, pa pazite šta unosite u organizam svaki dan i pri svakom obroku.

Podijeli ovaj članak