Nutricionistica: Ne jedite ovu hranu ako želite smanjiti rizik od opasnih bolesti

1 min. čitanja

Mnoga dosadašnja istraživanja pokazala su da hrana bogata rafiniranim šećerima negativno utječe na naše zdravlje i uzrokuje brojne probleme. Naime, registrirana nutricionistica Kim Schweiger objašnjava da je rafinirani šećer loš za svaki dio našeg tijela i povezan je s mnogim hroničnim bolestima, donosi The Sun.

Rafinirani šećer nalazi se gotovo u svim namirnicama, od čokolade i čipsa do hljeba, žitarica pa sve do takozvanih zdravih pića kao što su popularni smoothieji.

Međutim, kako upozorava Schweiger, konzumiranje velikih količina šećera povećava rizik od dijabetesa tipa 2, srčanih problema, bolesti jetre, Alzheimerove bolesti, depresije, tjeskobe i određenih problema s kožom, uključujući akne i bore.

Dodaje kako prema smjernicama odrasli i tinejdžeri u tijelo ne bi trebali unositi više od 30 grama dodanog šećera dnevno, dok djeca od sedam do 10 godina smiju konzumirati najviše 24 grama.

Podijeli ovaj članak