Narand┼że obiluju vitaminima

1 min. ─Źitanja

 

Sadr┼że i vitamine B1, B9 (folna kiselina) zatim A, kalij, kalcij i vlakna. Posjeduju velike koli─Źine poznatog antioksidansa glutationa, me─Ĺutim on se gubi cije─Ĺenjem pa ih zato jedite cijele.

Naran─Źe prijaju prakti─Źno uz sve vrste jela, a od njih mo┼żete pripremati d┼żemove i sirup, koricu mo┼żete kandirati ili koristiti ribanu.

Koristite samo narand┼że za koje ste sigurni da nisu ┼ípricane.

Kod kupovine obratite pa┼żnju da birate narand┼że bez o┼íte─çenja, mrlja ili plijesni na povr┼íini.

Te┼żina narand┼że potvr─Ĺuje so─Źnost ploda – zato birajte narand┼że s odgovaraju─çom te┼żinom.

Narand┼że mo┼żete ─Źuvati u fri┼żideru najvi┼íe dvije sedmice.

Podijeli ovaj ─Źlanak