Na OFF danas stiže proslavljeni italijanski glumac Mattia Carrano:

2 min. čitanja

Četvrti dan Omladinskog filmskog festivala donosi niz zanimljivih događaja. Prije svega, najblistaviji trenutak će biti zasigurno dolazak mladog italijanskog glumca Mattia Carranoa koji se pojavljuje u prvoj sezoni Amazonove serije “Prisma” koja je postigla izuzetan uspjeh.

Na ceremoniji dodjele nagrada biće mu uručen prsten Festivala za Best new apperance.

“Prisma” je drama za mlade ali i odrasle od osam epizoda izgrađena na složenom odnosu između identiteta, aspiracije, fizičkog izgleda i seksualne, orijentacije, u grpi grupe tinejdžera u Latini, gradu u blizini Rima.

Posjetitelji festivala će tokom dana moći pogledati 19 filmskih projekcija.

Gledaoci od 20:30h na lokaciji Ilidža Open Air mogu pogledati film “The Wolf and The Lion”, od 21:00h u otvorenom kinu Vils Summer Screen imaju priliku gledati film “Naša svakodnevna priča” u okviru novog programa Festivala – OFF Retrospektiva.

U kinu Poli Open Air Gimnazijska od 21:00h planirana je projekcija filma “The Lost Boys”.

Posjetioci već od 14:00h u Pozorištu mladih imaju priliku gledati seriju kratkih filmova u okviru programa “OFF Generation Shorts”, nakon čega je planiran razgovor publike s članovima filmskih ekipa.

Za 12:00 sati u Pozorištu mladih planirano je druženje publike sa ekipom filma “The Lost Boys.”

Iako svi programi OFF-a bilježe veliko interesovanje, posjetioci ipak najviše iščekuju specijalog gosta Festivala mladog, proslavljenog italijanskog glumca koji danas stiže u Sarajevo.

Podijeli ovaj članak