Bebek o folk pjevačima: Djeca nam stoje u redovima da gledaju istrošene i odvratne likove

2 min. čitanja

– Djeca nam gledaju odvratne likove koji dolaze u izmišljene sale u Zagrebu, kazao je Željko Bebek misleći pritom na folk koncerte, koji su zabranjeni u Puli…

Bebek će nastupiti na 15. CMC festivalu u Vodicama. Kazao je da se nada da će se održati okrugli stol poznatih i utjecajnih ljudi s hrvatske muzičke scene.

– Želim da iskreno kažu svima: “Šta se to Hrvatskoj događa? U kakvom mi to svijetu živimo?” Hrvatska muzika će propasti. Kupit će je stranci, koji su kupili naša poljoprivredna zemljišta, koji ne daju nama ni korak u svoje dvorište. Šakom i kapom neko podvaljuje Hrvatskoj. Djeca nam stoje u redovima da gledaju istrošene i odvratne likove koji dolaze u izmišljene sale u Zagrebu, kazao je Bebek.

Komentarisao je koncert koji su 25. marta u Puli trebali održati Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović rekavši da smatra da takav muzički izričaj ne pripada ovom području te da želi očuvati identitet građanske, evropske i mediteranske Pule. Zaprepašten je popularnošću folkera.

– Ako možete, dovedite mi Eltona Johna, nemojte mi dovoditi svekre nekih naših cura. Šta nam oni rade? Ja sam zaprepašten. Već godinu dana plačem i govorim svakome: “Halo, otvorite oči. Treba li vam da vam nestanu posljednji trkači?”. Otišao je Oliver, Jasmin… Hoću li i ja otići? Neka. Nek‘ idem, ali ko ostaje, upitao je Bebek.

Početkom godine Bebek je sa sinom Zvonimirom (20) imao, kako kaže, svjetsku turneju po Kanadi i Australiji. Uzeo je kratki predah i radio na novim pjesmama u studiju, pa je tako turneja završila u maju sa posljednjim koncertom u New Yorku. Uz njega su uvijek na putovanjima i supruga Ružica (44) te kćerka Katarina (18), piše 24sata.hr.

Podijeli ovaj članak