Ova žena ima najljepše lice na svijetu za 2022. godinu

2 min. čitanja

Tridesetjednogodišnjoj Amerikanki iz Kalifornije ovo nije prva titula. 

Na Fashion Weeku u New Yorku ušla je u izbor Top 10 modela, a za Victoria's Secret modelirala je od 2012. godine te je 2015. postala njihovom anđelicom.

Ima 6.6 miliona pratitelja na Instagramu, a udana je za Juana Davida Borrera, sina ekvadorskog potpredsjednika Alfreda Borrera.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmine Tookes (@jastookes)

Iako se u prošlosti našla na listama top modela, sada je zauzela prvo mjesto u konkurenciji s nekim od najprepoznatljivijih lica u Hollywoodu, piše tyla.com.

Koji su kriteriji odabira?

U ovom takmičenju bira se samo 100 lica od približno 160.000 slavnih osoba, a na godišnjem popisu zastupljeno je više od 50 zemalja, ali ovdje nije riječ o takmičenju u popularnosti.

– Popis uvodi nova lica i zemlje svake godine. Nezavisni kritičari pretražuju nadugo i naširoko, slušajući mnoge milione prijedloga koje je javnost iznijela u proteklih nekoliko desetljeća, a zatim sastavljaju popis koji predstavlja moderni ideal svjetske ljepote – dodaju.

Navode kako je estetska savršenost samo jedan od kriterija, a tu su još i: gracioznost, elegancija, originalnost, odvažnost, strast, klasa, staloženost, radost, obećanje, nada…

– Svi oni utjelovljeni su u lijepom licu – objasnili su.

 

Podijeli ovaj članak