Nikolina Đekanović: Najteže mi je bilo snimiti scenu na jezeru, jer sam sat i po provela na dušeku

2 min. čitanja

Naime, ona je naprosto zablistala na promociji svoje debitantske pjesme koju je promovirala u Banjoj Luci.

Pjesma je snimljena u studiju kod Geronima, a na njoj su svirali muzičari iz njenog benda Danilo Jovanić, Lazar Ševarika i Sergej Kačavenda, te Krešimir Kaštelan, Miloš Nikolić, Laris Pašalić i Dragan Buca Todorović. Prateći vokali su bili Jadranka Krištof, Dragana Kajtazović Šenkovski i Mirko Šenkovski Geronimo.

-Geronimo i ja smo se vrlo brzo dogovorili oko pjesme, meni je “sjela” pjesma, a njemu se svidjelo kako ja to izvodim. Mjesec i po dana je trajala realizacija projekta. Saradnja sa Geronimom je bila divna, jer je i on takav čovjek. Vrlo sam zadovoljna kako je publika prihvatila pjesmu. Sa svih strana stižu lijepi komentari i nadam se da će tako i ostati i da ću snimati pjesme kojima ću opravdati ovo što sam sada uradila. Uradili smo remake pjesme koja je napravljena prije 15 godina i koja je u to vrijeme bila veliki hit. Izmijenili smo aranžman i dodali taj etno prizvuk – kazala je Nikolina Đekanović te najavila novu pjesmu za kraj proljeća.

Na snimanju spota je, dodala je, bilo dosta uzbudljivo i puno adrenalina. Spot, koji je sniman na jezeru Bočac, na Manjači, i u Banjoj Luci režirao je Vedad Jašarević. Za organizaciju snimanja spota, ali i promocije bila je zadužena Dragana Stojanović.

– Organizacija spota je bila malo komplikovanija, ali smo na kraju uspjeli sve da uradimo. Osjećala sam se srećno i ispunjeno kada smo sve priveli kraju. Također, osjećala sam da sam pobijedila samu sebe, pogotovo sa scenom na jezeru, gdje sam sat i po vremena provela na dušeku na sred jezera, a to nije bio lak posao – rekla je Nikolina koja nakon Banja Luke početkom godine planira i promociju u Beogradu, za koju još nije određen datum.

 

Podijeli ovaj članak