Na koji način pišete slovo ‘X’: Redoslijed povlačenja crta otkriva vašu ličnost

4 min. čitanja

Korisnica Twittera pitala je ljude kako pišu slovo ‘X’, a onda je analizirala što o nečijoj ličnosti otkriva čak osam različitih načina pisanja. Izradila je grafiku koju je pogledalo više hiljada ljudi. Svoj komentar ostavilo je više od 18.000 ljudi.

Za portal Prevention.com analitičarka rukopisa Kathi McKnight objasnila je šta način pisanja tog slova govori o ličnosti. McKnight je inače analizirala rukopise brojnih poznatih i slavnih, od Oprah do Baracka Obame. Većina ljudi kazala je kako X pišu prema broju 7 u grafici, najprije povuku kosu crtu s lijeve na desnu stranu, a zatim povlače preko toga drugu kosu crtu.

Analitičarka ističe kako je to ujedno i ispravan način pisanja tog slova, piše 24sata.hr.

“To je balansirani način pomicanja olovke. Promislite: pišemo s lijeva na desno, od lijeve do desne margine. Započinjemo s pisanjem na lijevoj strani i nastavljamo na desno. Kod printanja, započinjemo na vrhu i nastavljamo prema dnu stranice”, objašnjava ona.

Sve drugo promatralo bi se kao regresivni ispad, a to, nastavlja analitičarka rukopisa, pokazuje buntovništvo, negativan odnos prema sebi i stalan život u prošlosti. Kako je u grafici ipak riječ o fontovima koje koristi računar, teško je govoriti o pritisku na papir, veličini slova, nagibu i drugim faktorima koji mogu govoriti o ličnosti pojedinca. No ista pravila vrijede, ističe McKnight, čak i ako samo govorite o tome kako biste ispisali slovo bez da ga zapravo napišete.  

View this post on Instagram

A post shared by Country Living (@countrylivingmag)

Pa evo što je zaključila, s obzirom na grafiku koju je analizirala:

1. Ako X pišete počevši od donjeg desnog ugla, to govori da želite napredovati, ali ste zapeli u prošlosti.

2. Ako počinjete iz donjeg lijevog ugla, a zatim iz desnog, vi ste otpadnik koji se silno želi katapultirati iz svoje prošlosti, no teško vam je krenuti naprijed.

3. Počevši pisanjem iz gornjeg desnog ugla pokazujete da ste buntovnik bez razloga.

4. Zato što vam je samo druga crta koju pišete onako kako bi trebalo, iz gornjeg desnog u donji desni ugao, to govori da se pokušavate fokusirati na budućnost, no dio vas još mami da se vratite u prošlost, kao da vozite čitavo vrijeme gledajući u retrovizor.

5. Ispravan je samo prvi dio pisanja koji započinjete od gornjeg desnog prema donjem desnom uglu, ali drugi dio kad iz donjeg lijevog krećete prema gornjem desnom uglu otkriva da ste čovjek koji se ne slaže s postojećim pravilima. Dobro je živjeti po svom, zar ne?

6. Budući da započinjete iz donjeg lijevog ugla, vi pratite trendove i dobro se snalazite u tome.

7. U školi ste vrlo vjerovatno učili pisati baš na ovaj način. To indicira da ne želite izbjegavati normu i volite red i mir.

8. Ako započinjete u gornjem desnom uglu, više volite razmišljati izvan okvira.

Podijeli ovaj članak