Mark Ruffalo na crvenom tepihu Oscara vikao u znak podrške protestima za Palestinu

2 min. čitanja

Mark Ruffalo je bio među prisutnima koji su nosili crvene broševe na dodjeli Oscara tražeći prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa, a prije početka je uzvicima pružio podršku demonstrantima koji su pored Dolby Teatra tražili prekid vatre.
Glumac je sa suprugom stigao pred sam početak ceremonije te je naglasio kako kasne, ali je ipak podigao šaku u znak podrške demonstrantima.
“Palestinski protest večeras je ‘ugasio’ dodjelu Oscara ! Humanost pobjeđuje!”, poručio je Ruffalo prije nego je ipak zastao da se obrati okupljenim medijima.

Gomila je zaglušila Markove komentare o ratu, a djelovalo je da je izgovorio: “Potreban nam je mir”.

Mark je također bio jedan od glumaca koji su nosili crvene broševe na odjeći kako bi pokazali svoju podršku Gazi u smrtonosnom ratu. Nosili su ih nominirani za najbolju originalnu pjesmu Billie Eilish i Finneas O'Connell, glumci Milo Machado Grenier i Swann Arlaud, kao i rediteljica Ava DuVernay.

Ramy Youssef također je nosio broš te poručio: “Svi pozivamo na trenutni i trajni prekid vatre u Gazi. Pozivamo na sigurnost svih uključenih”.

U LOS ANGLESU
Znate li zbog čega su slavne ličnosti na dodjeli Oscara na odjeći nosile crveni broš?
Mark i drugi glumci su članovi grupe Artists4Ceasefire koji su potpisali otvoreno pismo predsjedniku Bidenu pozivajući na prekid vatre. Pismo ima skoro 400 potpisnika, uključujući Bradleya Coopera i Americu Ferreru, oboje ove godine nominovane za Oskara, kao i Cate Blanchett, Drake i Jennifer Lopez.

Podijeli ovaj članak