Lana Škrgatić uskoro predstavlja duet sa Žerom koji je posvetila Sarajevu

2 min. čitanja

Lana Škrgatić, pjevačica, akademska muzičarka, kantautorka, multi-instrumentalistkinja i profesorica muzičke kulture u Američkoj školi u Zagrebu, u petak, 23. septembra, objavit će spot za pjesmu “Sarajevo”, koju je snimila sa Draženom Žerićem Žerom.

Ova numera se nalazi na njenom aktuelnom albumu “Avantura”.

Publika u BiH Lanu je upoznala na nastupima “Zabranjenog pušenja”, čija članica je bila duže od četiri godine. Sarađivala je i sa “Crvenom jabukom”, “Divljim jagodama”, “Teškom industrijom”…

Sarajevo je poseban grad za koji je, kako kaže, vežu lijepe uspomene i gdje je provela nezaboravne trenutke.

– Imala sam potrebu napisati pjesmu o Sarajevu, što je možda malo i čudno jer sam odrasla u Zagrebu, a nemam pjesmu o Zagrebu. Međutim, eto, tako sam osjetila i ta pjesma govori o mom odlasku u Britaniju, te kako je, ipak, Sarajevo mjesto gdje se duša ispuni – kaže Lana.

 

Pored promocije nove pjesme, Škrgatić sa svojim saradnicima uveliko priprema koncertnu promociju albuma prvjenca “Avantura”, na kojoj će imati posebne muzičke gošće.

– Koncertnu promociju održat ću 20. oktobra u klubu Sax u Zagrebu. Uz moj trio, koji čine Tea Mišković i Ivan Puž, imat ću i pojačanje – Dragomira Herendića Dragiannija na gitari, koji je producirao album i snimio sve gitare, Luciju Krstanović na violini, koja je bila u mom ženskom bendu C.U.R.E. i Jec iz benda Daddy Cool.

Gosti će biti i Zele Lipovača, Toni Janković, Boris Novković, sa kojima sam također sarađivala. Na sceni će biti i plesači, za čiju koreografiju se pobrinula talentirana koreografkinja Nina Vidošević. Uz autorske pjesme sa albuma, izvodit ćemo i nekoliko obrada na naš način, ali i neke potpuno nove pjesme koje još nisu izašle – govori Lana Škrgatić.

Podijeli ovaj članak