Jasmila Žbanić režirala jednu epizodu HBO serije “The Last of Us”

2 min. čitanja

– Premijera “The Last of Us” je 15. januara. Bila je čast režirati jednu epizodu sa sjajnim ljudima – napisala je Žbanić na svom Instagram nalogu uz trailer serije.

HBO serija “Тhe Last of Us”, temeljena je na istoimenoj hvaljenoj videoigri koju je Naughty Dog razvio ekskluzivno za PlayStation platforme. Radnja serije se odvija 20 godina nakon uništenja moderne civilizacije. Joel, jedan od preživjelih, unajmljen je da prošvercuje Ellie, 14-godišnju djevojčicu, iz surove karantine. Ono što započne kao manji zadatak pretvara se u brutalno, srceparajuće putovanje, jer oboje moraju proći kroz SAD i ovisiti jedno o drugom kako bi preživjeli.

U glavnim ulogama su Pedro Pascal kao Joel, Bella Ramsey kao Ellie, Gabriel Luna kao Tommy, Anna Torv kao Tess, Nico Parker kao Sarah, Murray Bartlett kao Frank, Nick Offerman kao Bill, Storm Reid kao Riley, Merle Dandridge kao Marlene, Jeffrey Pierce kao Perry, Lamar Johnson kao Henry, Keivonn Woodard kao Sam, Graham Greene kao Marlon, Elaine Miles kao Florence, Ashley Johnson i Troy Baker.

Scenaristi i izvršni producenti serije su Craig Mazin i Neil Druckmann. Serija je nastala u koprodukciji sa Sony Pictures Television, a među izvršnim producentima su i Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan i Rose Lam. PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint i Naughty Dog potpisuju produkciju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmila Zbanic (@jasmilazbanic.official)

Podijeli ovaj članak