Učenice iz Bosanske Krupe među najboljim na takmičenju videa iz fizike

1 min. čitanja

“DJEVOJKE OBJAŠNJAVAJU FIZIKU“ je projekat koji ima za cilj edukaciju i promociju djevojaka kao uzora u svojim školama i zajednicama kada je oblast fizike, a generalno i STEM oblasti, u pitanju.  Imajući taj cilj u vidu, u sklopu projekta je organizirano takmičenje za trideset najboljih video sadržaja koji objašnjavaju procese, pojave, lekcije ili eksperimente iz oblasti fizike, ali na jednostavan način, pod geslom : “Objasni kako bi voljela da se tebi objasni”.

Od preko 140 pristiglih video priloga, odabrano je 30 najboljih i medju njima su i videi:
učenica iz Bosanske Krupe. To su  Adna Dekanović, Azra Nuhić, Belma Topčagić, Lejla Balkić, Melisa Kočić i Ilma Eljazović.

 

Njihovi, a i drugi nagradjeni video materijali su dostupni na najpoznatijoj platformi za učenje STEM.BA na sljedećem linku https://www.stem.ba/fizika/video-lekcije/itemlist/category/110-30-najboljih-videa

 

Pozivamo Vas da pregledate i koristite video priloge mladih učenica u procesu učenja i time učestvujete u promociji učešća mladih djevojaka u STEM oblasti (STEM je skraćenica koja obuhvata oblasti prirodnih nauka, tehnologije, inžinjerstva i matematike).

 

Projekat Djevojke objašnjavaju fiziku implementira Centar za održivi razvoj iz Brčkog, a podržala ga je Ambasada SAD-a u Sarajevu.

 

Podijeli ovaj članak