SRAMOTNO! Nakon utakmice u Bosanskoj Krupi, gosti iz Omarske u svlačionici ostavili fašistički natpis “NOŽ ŽICA”

1 min. čitanja

Na zvaničnoj stranici GNK Bratstvo objavljeno je saopćenje povodom incidenta koji se prije nekoliko dana desio nakon utakmice između GNK Bratstvo i FK Omarska.

Naime, nakon okončane utakmice, gosti iz Omarske, mjesta u gradu Prijedoru, ostavili su natpis u svlačionici “NOŽ ŽICA”.
Loading…

Povodom svega, putem društvenih mreža, oglasili su se iz GNK Bratstvo.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Na zadnjoj odigranoj utakmici omladinskih kategorija kadetskih i juniorskih selekcija između GNK Bratstvo – FK Omarska desio se zaista strašan čin. U gostujućoj svlačionici na zidu je iscrtan užasan fašistički povik “NOŽ ŽICA” aludirajući na genocid počinjen u Srebrenici. Iznenađeni smo, zatečeni i ostavljeni bez teksta, da jedno dijete može danas biti zadojeno mržnjom i da ostavi ovakvu poruku. Obavijestit ćemo sutra već Fudbalski savez Republike Srpske uz nadu da će poduzeti adekvatne mjere. Apelujemo sportskim radnicima iz FK Omarska kao i roditeljima djece koji igraju u tom klubu, da obavezno porazgovaraju sa svojom djecom. DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NIKAD NIKOME NE PONOVI !!! 11.07.1995 SREBRENICA“, objavljeno je na zvaničnoj stanici GNK Bratstvo.

Podijeli ovaj članak