Servisne informacije za dan 02.11.2023. godine

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da je u proteklom periodu zabilje┼żeno slijede─çe:

U 06,30 sati Bos.Otoka ul.─îar┼íija saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u parkirano priklju─Źno vozilo. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da u proteklom periodu nijeimala intervencija i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 44 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 2 lica.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju grada zadovoljavaju─ça. Danas od 08,00 do 12,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.505 Vite┼íke br.,Podgrme─Źka i 511 Slavne bbr. Radovi na mre┼żi. I od 12,00 do 15,00 sati u ul.Prvomajska. Sanacija kvara na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju grada u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas od 14,30 do 15,30 sati planski prekid u isporuci elektri─Źne energije na TS Crno vrelo. Radovi na niskonaponskoj mre┼żi.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á grada┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju Grada prohodne,uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima i stanju na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 14┬░C , vla┼żnost zraka 89 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 62 cm, u Bosanskoj Otoci 100 cm, a rijeke Kru┼ínice 59,9 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak