Adem Demirović imenovan za direktora Kazneno popravnog Zavoda Bihać PT Bihać

2 min. čitanja

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je značajnu odluku na posljednjoj sjednici, imenujući Adema Demirovića za novog direktora Kazneno popravnog Zavoda poluotvorenog tipa Bihać. Ovo važno imenovanje dolazi s mandatom koji traje četiri godine, a Adem Demirović preuzima odgovornu ulogu na čelu ovog Zavoda, saznaje “Biscani.net” portal.

Adem Demirović je rođen 21. marta 1987. godine u Bihaću i stekao je obrazovanje u svom rodnom gradu. Završio je osnovnu i srednju školu, a 2010. godine diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću, gdje je stekao zvanje diplomiranog pravnika.

Njegova profesionalna poslovna karijera započinje u JKP “Komrad” d.o.o. Bihać. Tokom godina rada u ovoj organizaciji, stekao je dragocjeno iskustvo u području upravljanja i organizacije.

Adem Demirović također je imenovan kao član Nadzornog odbora JU “Veterinarska stanica” d.o.o. Bihać, gdje je aktivno sudjelovao u planiranju i realizaciji ključnih projekata. Njegov doprinos ovoj instituciji bio je od iznimne važnosti.

Kako je portal “Biscani.net svojevremeno pisao, Adem se istaknuo u političkom i društvenom angažmanu, član je Socijaldemokratske partije (SDP) od 2004. godine, gdje aktivno doprinosi političkom životu svoje zajednice. Građani su ga upoznali kada je bio kandidat SDP-a BiH Bihać za Gradsko vijeće 2020. godine, no tada nije postigao dovoljnu podršku građana da ga izaberu da bude dio aktuelnog sastava Gradskog vijeća Bihaća.

Kazneno popravni Zavod Bihać PT Bihać

Ovaj izbor novog direktora Kazneno popravnog Zavoda poluotvorenog tipa Bihać predstavlja važan korak u daljnjem razvoju ove institucije i upravljanju istom. Adem preuzima odgovornu ulogu na temelju svojeg obrazovanja, iskustva i posvećenosti zajednici, te očekujemo da će dati svoj doprinos napretku zatvora i njegovih aktivnosti u budućnosti.

(Biscani.net)

Podijeli ovaj članak