Predstavljati domovinu je nevjerovatan osjećaj – Adin Musić!

2 min. čitanja

Adin Musić je prepoznatljivo sportsko ime u Bosanskoj Krupi, ali i šire, koje čujemo kako kroz sportska takmičenja u karateu, tako i na dodjelama nagrada najboljim sportistima u gradu, ali i u Kantonu.

Adin se bavi karateom od svoje osme godine, a sportske uspjehe u KK Feniks redovno osvaja na različitim takmičenjima, terenima i državama.Ove godine, ovaj mladi reprezentativac BiH, nastupa u Gruziji, na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U21, u periodu od 9-11.februara.

‘’Znati da prestavljaš svoju državu na ovom takmičenju zaista je nevjerovatan osjećaj. Cilj je kao i uvijek najviši plasman‘’, kaže Adin i raduje se narednim sportskim danima, koji čekaju u Gruziji.

Na ovom takmičenju, navodi, doveli su ga odlični rezultati prošle godine, za koje je dobio titulu najboljeg sportskog kadeta u 2023. godini u Bosanskoj Krupi, ispred Sportskog saveza USK dobio je priznanje u kategoriji, budući da je prošle godine ponosno nosio titulu .

Za ovu godinu mi je cilj da ponovim prošlogodišnji uspjeh jer ove godine izlazim iz kadeta i ulazim juniore gdje će konkurencija biti još više teža, a pored toga cilj mi je da u ovoj godini ispravim sve greške koje radim pri izvođenju kata i da kroz državna, to jest izborna prvenstva, ponovo izborim plasman na Balkansko i Evropsko prvenstvo, te da ostvarim bolji uspjeh prethodnih godina na tim takmičenjima”, kaže Adin.

Adin, osim što je odličan sportista,vrijedan je učenik Opće gimnazije Bosanska Krupa. Uz različite aktivnosti, primjeran je i aktivan član lokalne zajednice, odličan je primjer i uzor svoje sestre, koja ga u stopu prati. Ovim vrijednom sportisti i sugrađaninu želimo mnogo sportskih uspjeha u Gruziji i veoma uspješnu sportsku 2024. godinu.

Adin je već u Gruziji, priprema se s reprezentacijom, takmičenje počinje 9.februara.Uz dobru formu i motivaciju, kakvu Adin ima, ne sumnjamo u uspjeh, a nakon Gruzije, kako Adin navodi, slijede pripreme za državno prvenstvo koje će biti u juna ove godine.

Krater.ba

Podijeli ovaj članak