Izvještaj Operativnog centra Civilne zaštize za 06.12.2023

3 min. čitanja

Izvještaj za period od 05.12.2023.god od 07,00h do 06.12.2023.god do 07,00h. Operativni centar civilne zaštite je prikupio i obradio informacije o pojavama i događajima u Gradu Bosanska Krupa.

 

– Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:
-Dana, 05.12. u 09.37 sati desilo se narušavanje JRiM u Bosanskoj Krupi u Ul. Radnička od strane 1 lica, naročito drsko ponašanje, istom uručen prekršajni nalog.

-Dana, 05.12. u 13.30 sati desila se SN na putu R.402 Krivodol od strane 1 putničkog vozila, izvršen uviđaj policijskih službenika,ne prilagođena brzina vozila uslovima i stanju na putu, slijetanje s kolovoza, povrijeđenih nije bilo, materijalna šteta, , prekršajni nalog na 1 vozača.

 

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 33 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

-JKP”10. Juli “Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

-Elektro-distribucija isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.

– OC CZ nije dobio informaciju o mogućim planskim zastojima.

 

– Službe za održavanje puteva na području grada Bosanska Krupa obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području Grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim djelovima kolovoza. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos. Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima i stanju na putevima, poštivanje saobraćajnih propisa, ograničenja i nošenje zimske opreme.
-Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 2 C , vlažnost zraka 98 % , dok je vodostaj rijeke Une 120 cm (NV).

Podijeli ovaj članak