Istražitelji MUP-a USK u Bosanskoj Otoci pronašli narkotička sredstva

1 min. čitanja

Istražitelji Odsjeka za droge i trgovinu ljudima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, u Bosanskoj Otoci, nakon pretresa pronašli su kod malodobnog lica inicijala M.H., rođen 2008. godine, pet tableta roze boje, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu extasy i jedno manje pakovanje sa nepoznatom NN materijom.

Nakon pretresa stambenog objekta i pratećih objekata spomenutog lica, zatečena su i lica inicijala A.K., rođen 1992. godine u Bosanskoj Krupi, i K.S., rođena 1989. godine u Lincu R. Austrija, koja se isto dovode u vezu sa navedenim malodobnim licem. Nad istim je izvršen lični pretres kao i pretres vozila marke Ford – tip Focus u vlasništvu lica inicijala K.S.

Prilikom pretresa je pronađena veća količina narkotičnih sredstava, vaga za precizno mjerenje, metalna drobilica, jedan plinski pištolj i više mobilnih telefona.

Osumnjičena lica inicijala A.K i K.S su lišena slobode, dok se nad malodobnim licem M.H. vrši kriminalistička obrada. U navedenom događaju stiču se obilježje Krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, stoji u saopćenju Uprave policije USK.

Podijeli ovaj članak