Bosanskokrupska „Zimska priča“: Klizalište na otvorenom od 18.12.2023. do 05.01.2024.

2 min. čitanja

Ovogodišnja „Zimska priča“ u Bosanskoj Krupi donijet će mnogo zabavnog sadržaja, a jedna od novina koju su Grad Bosanska Krupa i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ pripremili za sve građane, posebno one najmlađe, je i klizalište na otvorenom.

Po prvi put, u gradu Bosanska Krupa na Trgu Alije Izetbegovića u periodu od 18.12.2023. do 05.01.2024.godine, građani će moći uživati u zimskim čarima klizališta koje će raditi svakim danom u periodu od 11:00 do 22:00 sata.

Klizanje na klizalištu će za sve građane i goste Bosanske Krupe biti besplatno, a oni koji nemaju potrebne klizaljke moći će iste iznajmiti po simboličnoj cijeni.

„I ove godine smo uložili dosta truda i napora da obogatimo društveni život naših sugrađana i gostiju u ovom zimskom periodu, a posebno nam je drago zbog naših najmlađih što ćemo im pružiti priliku da u svom gradu dožive čari klizanja“ izjavio je gradonačelnik Armin Halitović.

Uz sadržaj koji nudi klizalište, za najmlađe pripremljeni su i različiti programi bosanskokrupskih udruženja, te predškolskih i školskih ustanova koji će se realizirati u posljednjoj sedmici ove godine. Svi građani i gosti Bosanske Krupe moći će također da uživaju i u ukusnim slatkim i slanim jelima, te toplim napicima koji će biti izloženi na štandovima u neposrednoj blizini klizališta.

Podijeli ovaj članak