Bosanska Krupa: POČINJE KOŠRAKAKI KIDS KUP 2023/2024

3 min. čitanja

U organizaciji osam klubova iz regija Prijedor i Banjaluka i Unsko- sanskog kantona ,već drugu sezonu zaredom igra se regionalna liga za dječake . Takmičenje se odvija kroz balone (turnire) sa po četiri ekipe, te će svaki klub učesnik biti domaćin dva puta a ukupno svaki klub će odigrati po 14 utakmica . Na kraju lige u aprilu planiran je Allstar dan koji će se igrati u Bihaću u obnovljenoj dvorani Luke kao kruna sezone a najbolji tokom lige takmičitće se u igri 5X5 , 2X2 , 1X1, šutiranju i poligonu.

-Liga je pokrenuta prošle sezone da bi djeca imala više kvalitetnih utakmica protiv vršnjaka iz drugih sredina sa kojima ne igraju često , ali i radi stvaranja novih kontakata i prijateljstava i bilo je uključeno šest klubova . Ove godine su nam se pridružili KK“Lider“ iz Gradiške, KK“Zvijezda“ iz Banjaluke i KK „ Bosna xxl“ iz Bihaća a odustala je ekipa KK“Una“ iz Kozarske Dubice . Jednostavno turnir se organizuje da se iziđe iz uobičajenih okvira i pruži se djeci nešto više utakmica u svom uzrastu jer kantonalna liga broj pet ekipa i cijelo takmićenje zavrtši za dva aktivna mjeseca igranja Ove godine igraju dječacu 2010. godište i mladji a u revijalnoj utakmici na polovini takmičarskog dana odigrat će se i revijalna utakmica dječaka 2012, 2013, 2014 i 2015 godište ;riječi su je Ismea Alagića predsjednika KK “Bratstvo” iz Bosanske Krupe .

Prvi turniri igraju se 21. oktobra u Bosanskom Novom / Novom Gradu i Bosanskoj Krupi, a igraće se dva kola. Na turniru u Bosanskoj Krupi učestvuju KK “Bratstvo” Bosanska Krupa, KK “Zvijezda” Banjaluka, KK “Sana” Sanski Most i KK “Bosna XXL” Bihać a turnir počinje u 10.00 sati utakmicom izmedju Bratstva i Bosne XXL iz Bihaća

Na drugom turniru u Bosanskom Novom/Novom gradu nastupaju domaćina KK Sloboda 73″ Bosanski Novi / Novi Grad , KK “Lider” iz Gradiške , KK“Hantersi“ iz Prijedora i Košarkaška akademija “Bihać”. Ovaj turnir počinje u 9.00 sati.

Dakle u subotu 21.okt0bra od 10.00 do 15 sati pravi mali košarkaški spektakl u sali Mješovite srednje škole Safet Ktupić.Ulaz je besplatan !

Podijeli ovaj članak